Οι ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ !

(με βάση εργασίες των Αριστοτέλη [1], Μέτσνικοφ [2], Γ. Παπαγιαννόπουλου [3] και δεκάδων άλλων [4 και εξής])

Πριν εξηγηθεί η προέλευση των αιωνόβιων μέσα από την ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΗ και κατά 99,98% φιλειρηνική-νομαδική ιστορία τής ανθρωπότητας, παραθέτουμε συνοπτικά τις κύριες συνήθειές τους, ώστε να γίνει από την αρχή πιο εύκολη η κριτική στην κατασυκοφάντηση των αρχέγονων νομάδων προγόνων μας (και των πιο πρόσφατων που ελευθέρωσαν την Ελλάδα από το 1821 ως το 1940 -και που η υπονόμευσή τους από τους γενίτσαρους διχαστικούς, μοναρχικούς πολιτικάντηδες των δυο άκρων, μας οδήγησε στην παρούσα κατάσταση…), και στους πολυδιαφημισμένους, κατευθυνόμενα υπερπληθυσμιακούς αποδασωτές γεωργούς Κάιν και προβατοτρόφους Άβελ (καθημερινά κατατρομαγμένους και επιθετικούς από το ενδεχόμενο χαλαζιού-πλημμύρας-ακρίδων…) που, αν δεν πείσουμε τις νέες γενιές να μην τους μιμηθούν στο μίσος τους κατά της συλλογικής αυτάρκειας, οι ήδη αναγγελθέντες* επόμενοι ηφαιστειακοί χειμώνες και παγετώνες θα φέρουν την ανθρωπότητα σε πάρα πολύ δύσκολη θέση…

Οι απαραίτητες στις αντιξοότητες, ΑΝΕΞΟΔΕΣ και ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΕΣ

συνήθειες των ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ συνοπτικά:

1. Ωφελήθηκαν και ωφελούν διαιωνίζοντας την ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ.

2. Ξεκουράζονται το μεσημέρι ΠΡΙΝ γευματίσουν με καλό, αργό μάσημα και ΕΠΑΡΚΕΙΣ για εγκέφαλο – αισιοδοξία – ανοσοποιητικό ζωικές τροφές (ανεπεξέργαστα γαλακτοκομικά, αυγά, και μαλακό κρέας ή ψάρι), με λίγα λαχανικά και όχι πολλούς εθιστικούς υδατάνθρακες (καταστροφικά για δόντια-διάθεση-διαύγεια δημητριακά/όσπρια/πατάτες που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και φορτίο), ώστε ΔΕΝ ξαναπεινούν ως το επόμενο πρωί, αποφεύγοντας το άπεπτο, για τους ενήλικες, δείπνο, που οδηγεί σε αϋπνίες και λήθαργο:
“Κάλλιο ύπνο παρά δείπνο!”
Δηλαδή γευματίζουν μια ή δυο φορές τη μέρα και δεν τσιμπολογούν εξουθενωτικά, όπως προπαγανδίζουν τα κερδομανή ΜΜΕ.

3. Κοιμούνται ΝΩΡΙΣ (το αργότερο από τις 10μμ – όταν ήταν παιδιά κοιμόντουσαν από τις 8-9μμ το αργότερο), σε απόλυτο σκοτάδι ή με αμυδρό κόκκινο φως και ήρεμα, ξυπνούν αβίαστα νωρίς

και ΔΕΝ τους λείπει ύπνος το μεσημέρι.

4. Περπατούν όσο μπορούν περισσότερο.

Δείτε και εδώ.

Οι απαραίτητες στις αντιξοότητες, ΑΝΕΞΟΔΕΣ και ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΕΣ

συνήθειες των ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το από τη φύση του νομαδικό ανθρώπινο είδος από την εμφάνισή του, εδώ και περίπου 14.000.000 χρόνια [1], έζησε φιλειρηνικά, με έλεγχο των γεννήσεων (με παράταση του θηλασμού κλπ), ενώ, όταν η τροφή δεν επαρκούσε για όλους, τα νεαρά άτομα έφευγαν (αντί να συγκρούονται, όπως ΨΕΥΔΩΣ διαδίδουν ορισμένοι “ειδικοί” και τα ΜΜΕ, προσάπτοντάς τους τα ελαττώματα των μεταγενέστερων ανανούριστων), και έτσι εξαπλώθηκαν σταδιακά σε όλες τις ηπείρους, ως τις αρχές τής σημερινής μεσοπαγετώδους περιόδου. ΔΕΝ υπάρχουν ούτε ανασκαφικά ευρήματα ούτε βραχογραφίες με σκηνές πολέμου ως αυτή την εποχή. [7]

Μόλις η επιφάνεια της Γης και οι ωκεανοί θερμάνθηκαν πριν από 10.000 χρόνια, άρχισαν να ξαναπρασινίζουν οι ως τότε παγωμένες έρημοι Σαχάρα-Μ.Ανατολή-Κ. Ασία, οπότε και νομάδες ξεκίνησαν εκεί τις περιπλανήσεις τους.

Την ίδια εποχή έζησε στο Αιγαίο (Γιούρα Αλοννήσου) γιαγιά που έφτασε στην ηλικία των ~70 ετών, ακολουθώντας τις προαναφερόμενες συνήθειες των αιωνόβιων! [10]

Αλλά μεγάλοι ηφαιστειακοί χειμώνες πριν από 9.000 και ιδιαίτερα πριν από 6.000 χρόνια, οδήγησαν σε νέες, μεγάλες παγωνιές, ψύξη των ωκεανών, ελάττωση των υδρατμών και νέα ερημοποίηση της ζώνης Σαχάρας-Μ. Ανατολής-Κ. Ασίας, όπου οι εκεί περιδιαβαίνοντες νομάδες εξουθενώθηκαν… [8]

Ορισμένοι άρχισαν να εθίζονται στην ανασφαλή μόνιμη εγκατάσταση και στα σπόρια (σιταριού, ρυζιού κλπ, που ΑΦΑΙΡΟΥΝ ασβέστιο από τα κύτταρα και προκαλούν πολλές αρρώστιες [11]), ξεκινώντας την τραγική περιπέτεια της πολυδιαφημισμένης αποδασωτικής γεωργίας των Κάιν, οι οποίοι προσπάθησαν να μιμηθούν τους αιγοτρόφους (που συμβίωναν με τα απέραντα δάση-βιότοπους των επιτηρούμενων αιγών, που θέλουν βλαστούς), αλλά με πρόβατα και αγελάδες που θέλουν καμένα δάση, και λιβάδια για να βοσκήσουν χόρτο…

Οι θολωμένοι Κάιν, τόσο μετά από τις λόγω χαλαζιού-πλημμυρών-ακρίδων καταστροφές των χωραφιών, όσο και για να ξεχερσώσουν περισσότερα δάση, άρχισαν να επιτίθενται στους ανυποψίαστους γείτονές τους, όχι μόνο για επέκταση της υδροβόρας-ερημοποιητικής γεωργίας, αλλά και για να αρπάξουν παιδιά και να τα κάνουν δούλους και φονιάδες των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ γονιών τους… Αυτή ήταν η αποσιωπημένη έναρξη του κατευθυνόμενου γενοκτονικού υπερπληθυσμού των αυτο/καταστροφικών πολέμων, του παιδομαζώματος και της σημερινής δυστυχίας 7 δισεκατομμυρίων ξεγελασμένων, υποψήφιων κανιβάλων…

Οι φιλειρηνικοί, δημοκρατικοί γενοκτονούμενοι νομάδες από τότε, ακόμα και όταν αναγκάστηκαν να φτιάξουν μόνιμους οικισμούς (συνεχίζοντας τα ταξίδια και τη διασωστική δράση τους), προσπαθούν να αμυνθούν και να αποτρέψουν τους Κάιν από την αυτο/καταστροφική μανία τους (μήνιν: πρώτη λέξη τής διακριτικά αντιπολεμικής Ιλιάδας – Α1), με συμφιλιωτικές γιορτές (π.χ. αρχαίοι Ολυμπιακοί αγώνες των χωριών με ENIAIO ψηφοδέλτιο και όχι μοναρχικούς τυράννους), αμυντικές συμμαχίες και άσκηση των παιδιών στη ΘΑΡΡΑΛΕΑ, αιωνοβική ζωή των αισιόδοξων βουνίσιων και νησιωτών αιγοτρόφων, που ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ την Ελλάδα από το 1821 ως το 1940!

Οι ΑΙΩΝΟΒΙΚΕΣ συνήθειες

1. ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ: Ο ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !

Η σχέση μας με το περιβάλλον εξαρτάται από το οικοσύστημα που μεγαλώσαμε, στο οποίο είναι και το θάρρος ή οι φόβοι των γύρω μας.

Ο αλτρουισμός ενεργοποιεί τις ορμόνες της καλής διάθεσης, τις ενδορφίνες του εγκεφάλου, καταλήγοντας στην αίσθηση του «ανεβάσματος», δηλαδή ζεστασιάς, αυξημένης ενεργητικότητας και ευφορίας που δηλώνουν ότι αισθάνονται όσοι βοηθάνε συνανθρώπους τους.

Ίσως είναι απίστευτο σε μερικούς, αλλά οι επινοήσεις καλύτερων εργαλείων και κοινωφελέστερης χρήσης τους έγινε στην απόλεμη παλαιολιθική και γίνεται από τους αλτρουϊστές, ενώ οι μισάνθρωποι τα οικειοποιούνται με τα γνωστά αποτελέσματα της Χιροσίμα, των εξαρτησιογόνων, των μεταλλαγμένων και της διδασκαλίας τού μίσους…

2. ΥΠΝΟΣ από ΝΩΡΙΣ το βράδυ [12,13]

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΘΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟ !

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΥΠΝΟ
ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΝΟΥ

Επειδή η κούραση με το συνακόλουθο άγχος προκαλούν υπερέκκριση κορτιζόλης, έντονη δίψα, λαιμαργία, πολυ/ταχυφαγία και οι άνθρωποι ζουν όσο ξεκουράζονται, (σε πρόσφατο συνέδριο ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι με νυχτερινές βάρδιες έχουν 5 χρόνια λιγότερο προσδόκιμο επιβίωσης…) πρέπει να ενθαρρύνουμε συνεχώς τα παιδιά και τους γονείς για ύπνο από νωρίς το βράδυ: 8-9μμ οι μικροί, 9-10μμ οι μεγάλοι-χωρίς το άπεπτο, τοξικό βραδινό, για να μπορούν ξεκούραστοι να έχουν αυτοέλεγχο στη ζωή, τη διατροφή και τις συνέπειές της: «ΚΑΛΛΙΟ ΥΠΝΟ, ΠΑΡΑ ΔΕΙΠΝΟ!«. Σημειώνουμε τα παρακάτω για το θέμα τής επαρκούς ξεκούρασης και του αναγκαίου ύπνου από νωρίς το βράδυ (οι μεγάλοι με άδειο στομάχι), ώστε να ξυπνάμε ευδιάθετοι χωρίς ξυπνητήρι ή έγνοια και με όρεξη για ένα ήρεμο πρωινό γεύμα: Οι ερευνήτριες της Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών Δ. Μ. Μιχαηλίδου και Π. Γαλανοπούλου-Κούβαρη σε άρθρο τους στο περιοδικό «Ιατρική» 2001, (79 / 1: 48-59) αναφέρουν σχετικά με τη ρυθμίστρια του ύπνου «μητέρα»-ορμόνη μελατονίνη, ότι συντίθεται μόνο όταν επικρατεί σκοτάδι, ανάμεσα στη δύση και την ανατολή, θέλει αρκετό χρόνο για να δράσει πλήρως και έχει ακόμα τις εξής σημαντικότατες ιδιότητες:

1. ενισχύει το α ν ο σ ο π ο ι η τ ι κ ό [γι΄αυτό και πολλές «εποχιακές» λοιμώξεις μετά από τα ξενύχτια θερινών, χειμερινών και εαρινών διακοπών…]

2.συλλέγει επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες κι έχει επιπλέον ιδιότητες:
3. ογκοστατικές (αντικαρκινικές) 4. αντιοξειδωτικές
5. αντιγηραντικές
6. νευροπροστατευτικές [ξενύχτια και αύξηση εντάσεων, ατυχημάτων κοκ…]
7. ορεξιορυθμιστικές [ξενύχτια και υπερφαγία, διαβήτης, εξαρτησιογόνα…]
8. καρδιαγγειοπροστατευτικές [ξενύχτια και νεανικά εμφράγματα…]
9. θερμορυθμιστικές και
10. αναλγητικές.

Επιβεβαιώνονται, λοιπόν, οι πρόγονοί μας που μας έμαθαν ότι ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΠΙΚΡΑ..: ραγδαία αύξηση εντάσεων, ατυχημάτων, καρδιαγγειακών, μαθησιακών, συμπεριφορικών κοκ προβλημάτων… Μετά από ξενύχτι ο οργανισμός θέλει 4 μέρες σωστού ύπνου για να ξαναρυθμίσει το βιολογικό του ρολόι! Κι «αλί στο νιο που δέρνεται (βασανίζεται να κοιμηθεί)». Το συνεχές ξενύχτι είναι θανάτου δίχτυ…

ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΒΡΑΔΙΣ, Ο ΥΠΝΟΣ ΘΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ!

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΥΠΝΟ
1. Να έχουμε περπατήσει τουλάχιστο μισή με μια ώρα την ημέρα
2. Να μην έχουμε φάει τίποτα μετά το, πάντα ξεκούραστο, μεσημεριανό οι ενήλικες, και
3. Να προετοιμαστούμε χωρίς φώτα, τηλεόραση και άλλες εντάσεις, που ανεβάζουν την ενοχλητική κορτιζόλη σε βάρος τής υπναγωγού μελατονίνης.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΝΟΥ
1. Ξυπνάμε πάντα πριν από την ανατολή,
2. Ευδιάθετοι και γελαστοί και
3. Χωρίς ξυπνητήρι ή έγνοια τής ώρας!

3. ΗΡΕΜΑ, ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ γεύματα – οι ενήλικες: “Κάλλιο ύπνο, παρά δείπνο”!

ΟΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΗΡΕΜΑ, ΣΠΑΝΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ, ΕΝΩ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΗΡΕΜΑ, ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ

pdf: Ξεκούραση-Ευδιαθεσία-Ενίσχυση ανοσοποιητικού-Βελτίωση εμφάνισης.

4. ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Βλάβες από το μαγείρεμα
Αρκετές μελέτες που δημοσιεύθηκαν από τη δεκαετία τού 1990 δείχνουν ότι το μαγείρεμα του κρέατος δημιουργεί ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs), οι οποίες είναι επίσης συστατικά του καπνού του τσιγάρου και των καυσαερίων των αυτοκινήτων [65]. Τα υψηλά ποσοστά HCA προκαλούν καρκίνο. Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν ελαφρά ψημένο βοδινό κρέας είχαν λιγότερο από το ένα τρίτο πιθανότητες για καρκίνου του στομάχου από εκείνους που κατανάλωναν βοδινό πολύ ψημένο. Ενώ η κατανάλωση ωμού κρέατος μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν πλήρως οι HCA, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου αναφέρει ότι το μαγείρεμα του κρέατος κάτω από 100 ° C δημιουργεί «αμελητέες ποσότητες» HCA. [… αλλά όχι και τόσο ‘αμελητέες’,συσσωρευόμενες με άλλα δηλητήρια/μεταλλαγμένα που τρέφουν τα φυλακισμένα ζώα…].
Ο φούρνος μικροκυμάτων έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τους αντι-μολυσματικούς παράγοντες στο μητρικό γάλα [67] [68]. Τα μικροκύματα έχει αποδειχθεί επίσης ότι προκαλούν τη μεγαλύτερη μείωση σε όλες τα αντιοξειδωτικά στο μπρόκολο, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους μαγειρέματος [69]. Τα μικροκύματα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα της βιταμίνης Β12 στο βοδινό/χοιρινό κρέας και το γάλα κατά 30-40% [70].
Οι νιτροζαμίνες, που σχηματίζονται με το μαγείρεμα, τη διατήρηση σε αλάτι και το κάπνισμα των τροφών, έχουν σημειωθεί ως καρκινογόνες, και συνδέονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του στομάχου [71] [72].

Το μαγείρεμα δημιουργεί επίσης ορισμένες τοξίνες, τα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης, αλλιώς γνωστής ως AGEs. Πολλά κύτταρα στο σώμα (για παράδειγμα τα ενδοθηλιακά κύτταρα, λείες μυϊκές ίνες ή τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος), στο αίμα, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά φέρουν υποδοχείς για τα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης (RAGE) που, όταν ενωθούν με αυτά, συμβάλλουν σε ασθένειες που σχετίζονται με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, τη γήρανση και το διαβήτη [73] [74], όπως η αθηροσκλήρωση, η νεφρική ανεπάρκεια [75] [76] [77], η αρθρίτιδα [78], το έμφραγμα του μυοκαρδίου [79], η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας [80], οι καρδιαγγειακές νόσοι [81], η νεφροπάθεια, [82], η αμφιβληστροειδοπάθεια [83], η νευροπάθεια [84]. Η απέκκριση των AGEs είναι μειωμένη σε διαβητικούς και η μείωση πρόσληψης των τοξινών αυτών μπορεί να μειώσει σημαντικά τις επιπτώσεις τους σε διαβητικούς ασθενείς και, ενδεχομένως, τη βελτίωση της κατάστασής τους [33].
Μια μελέτη, που συνέκρινε τα αποτελέσματα από την κατανάλωση παστεριωμένου, ομογενοποιημένου/ παστεριωμένου ή μη παστεριωμένου γάλακτος, έδειξε ότι το παστεριωμένο και ομογενοποιημένο / παστεριωμένο γάλα έχει μια αυξημένη ικανό-τητα να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ασθενείς με αλλεργία στο γάλα [85].
Επίσης με το μαγείρεμα σχηματίζονται τοξικές ενώσεις που ονομάζονται PAH [86] ή πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, που είναι και συστατικό στον καπνό του τσιγάρου και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων [87] [88]. Είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνοι και βιομηχανικοί ρύποι [89] [90].
Το ακρυλαμίδιο είναι μια τοξίνη που βρίσκεται στις ψητές/τηγανητές αμυλούχες τροφές (αλλά όχι σε βραστά ή ωμά τρόφιμα), και έχει συνδεθεί με καρκίνο ενδομητρίου και ωοθηκών [91]. Το ακρυλαμίδιο μεταβολίζεται σε χημικά αντιδραστικό εποξείδιο, τη γλυκιδαμίδη [92]. Η ομάδα τού σχεδίου HEATOX (θερμικά παραγόμενες τοξίνες τροφίμων) έχει δημοσιεύσει μια έκθεση για το ακρυλαμίδιο [93].
Όσπρια στο φούρνο ή το τηγάνι, και το ψήσιμο των σιτηρών στους 200-280° C μειώνει την πεπτικότητα των πρωτεϊνών [94].
Μια άλλη μελέτη έχει δείξει ότι το κρέας που θερμαίνεται για 10 λεπτά στους 130° C, παρουσίασε μείωση 1,5% στην πεπτικότητα των πρωτεϊνών [95]. Παρόμοια, θέρμανση του μουρούνας με παρουσία αμύλου πατάτας, λαδιού σόγιας και αλατιού προκαλεί κατά 6% μείωση στην περιεκτικότητα σε αμινοξύ [96] [97].
Υπάρχουν διάφορες επιστημονικές εκθέσεις, όπως μια από την Εταιρεία Διατροφής [98], που περιγράφουν λεπτομερώς την απώλεια των βιταμινών και ανόργανων στοιχείων που προκαλούνται από το μαγείρεμα [26] [27] [28].

http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism#Potential_harmful_effects_of_cooked_foods_and_cooking

Σημ.: ανάλογα με τα παρακάτω σχετικά με τη ΔΟΛΙΑ αλλοίωση στο ΦΥΣΙΚΟ γάλα – που το πίνουν τα ΒΡΕΦΗ ΟΛΩΝ των θηλαστικών ΚΑΙ για τις ανοσοενισχυτικές του ιδιότητες!!! – ισχύουν  στο ΦΥΣΙΚΟ-ΑΘΕΡΜΟ μέλι και το ΦΥΣΙΚΟ-ΑΘΕΡΜΟ λάδι, μια ακόμα αλλοίωση που την κάνουν τα ψοφο-ιερατεία για να αρρωσταίνουμε.

Επίσης, όσον αφορά τα γαλακτοκομικά, πρόκειται κυρίως για προερχόμενα από ζώα ελευθέρας βοσκής (που ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ και ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ την οστεοπόρωση) και όχι τα καταναγκαστικά σποροφάγα των βουστασίων, τα οποία τρέφονται με νοσογόνες λεκτίνες (που, μεταξύ πολλών κακών, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ οστεοπόρωση):

http://tomsthird.blogspot.com/2009/12/toxic-lectins-elimination-diet.html

http://www.owenfoundation.com/Health_Science/Lectins_in_Foods.html,

http://www.krispin.com/lectin.html.

Αποσπάσματα από την Έκθεση για το Φυσικό Γάλα (Report in Favor of Natural Milk – RFNM των Aajonus Vonderplanitz, Ph.D., και William Campbell Douglass, M.D.


Ι. [Εκτός από τα ΑΜΕΤΡΗΤΑ δισεκατομμύρια ευεργετημένων βρεφών ζώων και ανθρώπων από την εμφάνιση του θηλασμού]
Σε όλη την έκταση των ΗΠΑ, για σχεδόν 40 χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι ήπιαν πάνω από 3 δισεκατομμύρια ποτήρια ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος και δεν συνέβη ούτε μια επιδημία, ούτε αποδείχτηκε καμία περίπτωση ασθένειας εξαιτίας του (Σχήμα Κ, σ. 58) .

II. Ακόμα και όταν το ΦΥΣΙΚΟ γάλα χρησιμοποιήθηκε ως συντηρητικό ώστε να συντηρήσει κρέας επί 13 χρόνια, δεν έβλαψε κανέναν από τους καταναλωτές. (RFNM* σ. 33).

III. Ωστόσο, υπάρχουν εκτενή στοιχεία που δείχνουν ότι η παστερίωση αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τού κοινού: Παστεριωμένο γάλα προκάλεσε πολλές επιδημίες, με θύματα 200 άτομα, 468 άτομα, 1.492 άτομα, 16.284 άτομα, 17.000 άτομα και 197.000 άτομα…

 

Το παστεριωμένο γάλα έχει προκαλέσει πολλές επιδημίες. Σε κάθε περιστατικό το προϊόν προερχόταν από έναν μόνο παραγωγό. Κατά τα έτη 1978-1997, 232.485 άνθρωποι υπέφεραν λόγω της εκδήλωσης κρουσμάτων από παστεριωμένο γάλα (RFNM σελ. 8-10.) Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, το CDC (Center for Disease Control, γνωστό για την πολύνεκρη τρομοεμβολιαστική μανία του…) ανέφερε ότι η έρευνα έδειξε ‘καλή παστερίωση’. Τα στοιχεία τού CDC δείχνουν πως τα συμπεράσματα της FDA (Food Department Agency – Υπηρεσίας τροφίμων) ότι «η παστερίωση παρέχει εγγυήσεις έναντι λοίμωξεων» είναι αναξιόπιστα. Επιστημονικά και στατιστικά, το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι το ασφαλέστερο διατροφικό αγαθό [τόσο για τα θηλάζοντα ζώα όσο και για τους ανθρώπους].

IV. Η μείωση της κατανάλωσης φυσικού γάλακτος συνέπεσε με μια δραματική αύξηση των ασθενειών από σαλμονέλα (πίνακας CDC, RFNM σ. 42). Θα μπορούσε εύλογα να υποστηριχθεί ότι η στέρηση του ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος από το κοινό είχε ως αποτέλεσμα επιδείνωση της υγείας.

* Στελέχη βακτηρίων έχουν αποκτήσει ανοσία σε αντιβακτηριακούς παράγοντες και οι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι στις ασθένειες (RFNM σ. 40, 4). Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι αποκτούν ανοσία στα βακτήρια στα οποία είναι τακτικά εκτεθειμένοι. Νομικά και ηθικά, θα ήταν σωστό να επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναπτύξουν ή να διατηρήσουν τη φυσική ανοσία από την πρόσληψη βακτηρίων στα τρόφιμα. Οι άνθρωποι που αγοράζουν ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι ενημερωμένοι ανθρώποι.

* Δεν υπάρχει εμπειρική επιστημονική απόδειξη ότι η διατροφή ή επαφή με το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι επικίνδυνη για τα βρέφη και τα παιδιά, ούτε με ομάδες «υψηλού κινδύνου» όπως ορίζονται από το FDA και το CDC. Υπάρχουν στοιχεία ότι τα βρέφη και τα παιδιά δυναμώνουν με το ΦΥΣΙΚΟ γάλα, ακόμη και με υψηλά επίπεδα βακτηρίων (RFNM σελ. 28-30 και έκθεμα L). Ασθένειες σε βρέφη έχουν θεραπευτεί επιτυχώς με ΦΥΣΙΚΟ γάλα επί αιώνες σε νοσοκομεία και κλινικές (RFNM σελ. 28-29). Το ΦΥΣΙΚΟ γάλα μείωσε τους θανάτους βρεφών στο νοσοκομείο St. Vincent κατά 94% (RFNM σ.28, 6).

* Η FDA και το CDC ισχυρίζονται [ψευδώς] ότι δεν βρήκαν καμία επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ιατρική ωφέλεια από το ΦΥΣΙΚΟ γάλα. Η RFNM παρουσιάζει ένα μέρος των στοιχείων των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα οφέλη του ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος από: τα πανεπιστήμια Harvard, Princeton, Cambridge, Tufts, το Τμήμα Επιστήμης Γαλακτοκομικών τού παν. της Georgia, Dartmouth College, Σχολή Γεωργικής Χημείας του παν. Ohio, Ιατρική Σχολή παν. της Ουάσιγκτον, την Κλινική Μάγιο της Μινεσότα, τα Ιδρύματα Price-Pottenger και Weston Α. Price καθώς και ιατρικά περιοδικά, όπως τα Lancet, Certified Milk Magazine, JAMA (Journal of the American Medical Association), American Journal of Clinical Nutrition, New England Journal of Medicine, British Medical Journal, και έντυπα της Αμερικανικής Ένωσης της Ιατρικής Επιτροπής Γάλακτος, του Παγκόσμιου Ταμείου για την έρευνα στον καρκίνο, της Consumer Reports, της Ένωσης Καταναλωτών, των νοσοκομείων St Vincent και Hartford (RFNM σ.28-33).

* Ο Δρ J.E. Crewe, MD, από την Κλινική Μάγιο, είπε: «η αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών κατά τη διάρκεια δεκαοκτώ ετών, με σχεδόν αποκλειστική διατροφή ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος με έχει πείσει προσωπικά ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για την πρόκληση νόσων και της αντίστασης σε αυτές είναι τα τρόφιμα» (RFNM σελ. 32, 1).

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

 

Η σημερινή συστηματική παραπληροφόρηση τού κοινού όσον αφορά το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι κατά κύριο λόγο αντιεπιστημονικές εικασίες και δεν βασίζεται σε εμπειρική διερεύνηση (RFNM σ. 39-43). Κάθε διάδοσή τους από τις υπηρεσίες της USHHS (FDA, CFSAN, CDC) συνιστά παραβίαση της προστασίας τής υγείας όλων των Αμερικανών, η οποία έχει ανατεθεί στους εν λόγω οργανισμούς.

 

Η FDA και το CDC με αντιεπιστημονική εκστρατεία προσπαθούν να εξάλειψουν πλήρως τη διατροφή με ΦΥΣΙΚΑ γαλακτοκομικά. Γιατί; Από άγνοια ή / και στενομυαλιά; Ή μήπως λόγω συμπαιγνίας (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act – RICO) με τη βιομηχανία τροφίμων για να καταργήσουν τον ανταγωνισμό και να αυξήσουν τα κέρδη τους; Ή μήπως και λόγω συμπαιγνίας με το ιατρο-φαρμακευτικό κατεστημένο, που προφανώς θέλει να αρρωσταίνουμε για να κερδοσκοπεί;

 

Το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι ασφαλές. Έχει ενσωματωμένη φυσική προστασία, που καταστρέφεται από την παστερίωση (RFNM σελ. 25-27).

 

*http://www.rawmilk.org/pdf/report-in-favor-of-raw-milk-final-06-07.pdf

 

http://www.karlloren.com/aajonus/p15.htm

KATAΠΕΛΤΗΣ κατά της κατευθυνόμενης μικροβιοφοβίας:

http://www.whale.to/a/aajonus-interview-apr-2009.pdf.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:

 

Αποσπάσματα από ραδιοφωνική συνέντευξη με τον Aajonus Vonderplanitz στον Carl Lenore

28 Απριλίου, 2009

Aajonus: Αν μελετήσετε έναν ιό σε ένα εργαστήριο, δεν θα βρείτε μέσα του κανέναν πυρήνα, αναπνευστικό, κυκλοφορικό, πεπτικό ή αναπαραγωγικό σύστημα. Οι ιοί είναι κομμάτια ζωικών πρωτεϊνών σε διάλυμα διαλυτών. Δεν είναι έμβια όντα. Δεν είναι μικρόβια. Συνήθως μπορεί να καθοριστεί RNA και DNA του ζωικού ιστού από τον οποίο προέρχονται. Δεν μπορεί να μεταφερθεί ζωικός ιστός αυτής της φύσης ή οποιοδήποτε είδους γρίπης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η γρίπη είναι ένας αποτοξινωτικός διαλύτης.

Ένα κρυολόγημα συνήθως είναι μια βακτηριακή αποτοξίνωση όπου μικρόβια τρώνε κατεστραμμένων ιστών / απόβλητο. Τα βακτήρια μπορούν να καταναλώσουν περίπου 50 φορές το βάρος τους σε είκοσι τέσσερις ώρες. Από το βιολογικό ιστό που καταναλώνουν, τα βακτήρια παράγουν απόβλητα περίπου ένα ως πέντε τοις εκατό. Τα μικρόβια είναι πολύ αποτελεσματικά. Τα κρυολογήματα καθαρίζουν το σώμα μας αποτελεσματικά.
Όταν οι ιστοί μας δηλητηριάζονται με χημικές ουσίες όπως πρόσθετα τροφίμων, φάρμακα, ρύπανση καθώς και κάθε βιομηχανική ένωση που σκοτώνει ή βλάπτει τα κύτταρα και τα ωφέλιμα βακτηρίδια, τα μικρόβια δεν μπορούν να να μας βοηθήσουν στον καθαρισμό. Τα μικρόβια δεν μπορούν να φάνε δηλητηριασμένο ιστό και να εξαλείψουν τα μεσοκυττάρια αποβλήτα, έτσι το σώμα μας χρησιμοποιεί την ιογενή αποτοξίνωση, που ονομάζουμε γρίπη.
Τα κύτταρα του σώματός μας πρέπει να φτιάξουν ειδικούς διαλύτες (ιούς) για απομακρύνουν διαλυμένα τα χημικά τοξικά από τους ιστούς.
Τα κύτταρά μας φτιάχνουν συγκεκριμένους ιούς καθαρισμού για συγκεκριμένα κύτταρα σε συγκεκριμένους τομείς στο πλαίσιο των οργάνων. Τα κύτταρά μας μπορούν να κάνουν περίπου 300.000 τύπους ιών για όλες τις ποικιλίες των κυττάρων, ώστε η ακεραιότητα του κυττάρου δεν τίθεται σε κίνδυνο, και το κύτταρο δεν πεθαίνει. Δε συμβαίνει ποτέ να υπάρχουν περισσότεροι από τρεις ιοί σε κάποιο συγκεκριμένο όργανο.
Επαναλαμβάνω: οι ιοί δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί.
Tο σαπούνι ΔEN είναι ζωντανό ούτε μεταδοτικό. Οι ιοί είναι διαλύτες, (όπως ακριβώς και τα ένζυμα που διασπούν ουσίες) και διαλύουν απόβλητα.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στη γρίπη των χοίρων. Ένας χοίρος θα δημιουργήσει έναν ιό, όταν οι ιστοί του γίνουν τόσο τοξικοί από επεξεργασμένες ζωοτροφές, εμβόλια, αντιβιοτικά , άλλα φάρμακα, και βιομηχανικές χημικές ουσίες που συναντάμε σε εργοστασιακές φάρμες. Όπως παθαίνουμε και εμείς, οι χοίροι γίνονται πολύ τοξικοί για να χρησιμοποιήσουν τα αποτοξινωτικά μικρόβιά τους, οπότε φτιάχνουν διαλυτικούς ιούς.

Μπορούμε να έχουμε περίπου 300.000 ποικιλίες της γρίπης των χοίρων όπως ακριβώς μπορούμε να έχουμε περίπου 300.000 ποικιλίες της ανθρώπινης γρίπης, λόγω της πολυπλοκότητας του ζωικού ιστού σε όλο το σώμα.

Ωστόσο, δεν μπορούν να περάσουν από το ένα είδος στο άλλο.

Αν κάποιος έρχεται σε επαφή με χοίρους τοξικά μεγαλωμένους, όπως σε εργοστασιακές μονάδες, και εισπνέει σωματίδια πιτυρίδας τους, τότε το πρόσωπο αυτό θα δημιουργήσει το δικό του/της ανθρώπινο ιό για να διαλύσει τα εισπνεόμενα χημικά τοξικά από τον ιστό των χοίρων. Κι όταν βρίσκουν διάλυμα RNA ιστού των χοίρων σε απόβλητα του εν λόγω ατόμου, το ονομάζουν “γρίπη των χοίρων”. Ως εκ τούτου, δεν είναι πραγματικά γρίπη των χοίρων, αλλά ανθρώπινη γρίπη για να εξαλείψει απόβλητα ιστών των χοίρων.

Carl: Έτσι, η γρίπη των χοίρων έχει προκύψει επειδή έχουμε άρρωστους χοίρους που δεν μπορούν απαραίτητα μικροβιακή απάντηση είναι ανεπαρκής για να ασχοληθούν με τα δικά τους όργανα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν, τους πρόδηλο αυτό της γρίπης των χοίρων. Σωστό;
Aajonus: Σωστό. Τώρα μπορείτε να έχετε 300.000 ποικιλίες της γρίπης των χοίρων, ωστόσο δεν μπορούν να διασχίσουν τα είδη.

 

Βλάβες από το μαγείρεμα
Αρκετές μελέτες που δημοσιεύθηκαν από τη δεκαετία τού 1990 δείχνουν ότι το μαγείρεμα του κρέατος δημιουργεί ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs), οι οποίες είναι επίσης συστατικά του καπνού του τσιγάρου και των καυσαερίων των αυτοκινήτων [65]. Τα υψηλά ποσοστά HCA προκαλούν καρκίνο. Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν ελαφρά ψημένο βοδινό κρέας είχαν λιγότερο από το ένα τρίτο πιθανότητες για καρκίνου του στομάχου από εκείνους που κατανάλωναν βοδινό πολύ ψημένο. Ενώ η κατανάλωση ωμού κρέατος μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν πλήρως οι HCA, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου αναφέρει ότι το μαγείρεμα του κρέατος κάτω από 100 ° C δημιουργεί «αμελητέες ποσότητες» HCA. [… αλλά όχι και τόσο ‘αμελητέες’,συσσωρευόμενες με άλλα δηλητήρια/μεταλλαγμένα που τρέφουν τα φυλακισμένα ζώα…].
Ο φούρνος μικροκυμάτων έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τους αντι-μολυσματικούς παράγοντες στο μητρικό γάλα [67] [68]. Τα μικροκύματα έχει αποδειχθεί επίσης ότι προκαλούν τη μεγαλύτερη μείωση σε όλες τα αντιοξειδωτικά στο μπρόκολο, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους μαγειρέματος [69]. Τα μικροκύματα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα της βιταμίνης Β12 στο βοδινό/χοιρινό κρέας και το γάλα κατά 30-40% [70].
Οι νιτροζαμίνες, που σχηματίζονται με το μαγείρεμα, τη διατήρηση σε αλάτι και το κάπνισμα των τροφών, έχουν σημειωθεί ως καρκινογόνες, και συνδέονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του στομάχου [71] [72].

Το μαγείρεμα δημιουργεί επίσης ορισμένες τοξίνες, τα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης, αλλιώς γνωστής ως AGEs. Πολλά κύτταρα στο σώμα (για παράδειγμα τα ενδοθηλιακά κύτταρα, λείες μυϊκές ίνες ή τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος), στο αίμα, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά φέρουν υποδοχείς για τα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης (RAGE) που, όταν ενωθούν με αυτά, συμβάλλουν σε ασθένειες που σχετίζονται με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, τη γήρανση και το διαβήτη [73] [74], όπως η αθηροσκλήρωση, η νεφρική ανεπάρκεια [75] [76] [77], η αρθρίτιδα [78], το έμφραγμα του μυοκαρδίου [79], η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας [80], οι καρδιαγγειακές νόσοι [81], η νεφροπάθεια, [82], η αμφιβληστροειδοπάθεια [83], η νευροπάθεια [84]. Η απέκκριση των AGEs είναι μειωμένη σε διαβητικούς και η μείωση πρόσληψης των τοξινών αυτών μπορεί να μειώσει σημαντικά τις επιπτώσεις τους σε διαβητικούς ασθενείς και, ενδεχομένως, τη βελτίωση της κατάστασής τους [33].
Μια μελέτη, που συνέκρινε τα αποτελέσματα από την κατανάλωση παστεριωμένου, ομογενοποιημένου/ παστεριωμένου ή μη παστεριωμένου γάλακτος, έδειξε ότι το παστεριωμένο και ομογενοποιημένο / παστεριωμένο γάλα έχει μια αυξημένη ικανό-τητα να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ασθενείς με αλλεργία στο γάλα [85].
Επίσης με το μαγείρεμα σχηματίζονται τοξικές ενώσεις που ονομάζονται PAH [86] ή πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, που είναι και συστατικό στον καπνό του τσιγάρου και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων [87] [88]. Είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνοι και βιομηχανικοί ρύποι [89] [90].
Το ακρυλαμίδιο είναι μια τοξίνη που βρίσκεται στις ψητές/τηγανητές αμυλούχες τροφές (αλλά όχι σε βραστά ή ωμά τρόφιμα), και έχει συνδεθεί με καρκίνο ενδομητρίου και ωοθηκών [91]. Το ακρυλαμίδιο μεταβολίζεται σε χημικά αντιδραστικό εποξείδιο, τη γλυκιδαμίδη [92]. Η ομάδα τού σχεδίου HEATOX (θερμικά παραγόμενες τοξίνες τροφίμων) έχει δημοσιεύσει μια έκθεση για το ακρυλαμίδιο [93].
Όσπρια στο φούρνο ή το τηγάνι, και το ψήσιμο των σιτηρών στους 200-280° C μειώνει την πεπτικότητα των πρωτεϊνών [94].
Μια άλλη μελέτη έχει δείξει ότι το κρέας που θερμαίνεται για 10 λεπτά στους 130° C, παρουσίασε μείωση 1,5% στην πεπτικότητα των πρωτεϊνών [95]. Παρόμοια, θέρμανση του μουρούνας με παρουσία αμύλου πατάτας, λαδιού σόγιας και αλατιού προκαλεί κατά 6% μείωση στην περιεκτικότητα σε αμινοξύ [96] [97].
Υπάρχουν διάφορες επιστημονικές εκθέσεις, όπως μια από την Εταιρεία Διατροφής [98], που περιγράφουν λεπτομερώς την απώλεια των βιταμινών και ανόργανων στοιχείων που προκαλούνται από το μαγείρεμα [26] [27] [28].

 

Aποκάλυψη ΣΟΚ ! ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Γράφει ο κλινικός διατροφολόγος Μάριος Δημόπουλος, Fellow of the American Council of Applied Clinical Nutrition

Πανεπιστημιακές μελέτες αποδεικνύουν ότι η υψηλή χοληστερίνη δεν προκαλεί καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά, αντιθέτως, είναι ευεργετική και προστατεύει τον οργανισμό!

Οι διαφημιζόμενες τροφές και τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης
είναι αυτά που προξενούν πολλές και τεράστιες βλάβες…

Η θεωρία τής χοληστερίνης προβάλλεται τόσο έντονα λόγω μάρκετινγκ, ώστε κερδισμένες βγαίνουν οι εταιρείες τροφίμων και οι φαρμακευτικές εταιρείες. Αν μια εταιρεία τροφίμων παρασκευάσει ένα τρόφιμο χαμηλό σε λιπαρά, όλοι θα σπεύσετε να το αγοράσετε, διότι πιστεύετε, ότι αυτό είναι καλύτερο για την καρδιά σας από ένα τρόφιμο, που περιέχει όλα τα λιπαρά του. Στην τηλεόραση κατακλύζεστε από διαφημίσεις τέτοιων προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά. Ένα τέτοιο προϊόν συμφέρει τις εταιρείες παρασκευής τροφίμων. Αφαιρούν από ένα προϊόν τα λιπαρά του και αυτά τα πουλούν εν συνεχεία ως βούτυρο.
Νέα δήθεν «θαυματουργά» φάρμακα διαφημίζονται, οι στατίνες, από τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρείες κερδίζουν πολλά εκατομμύρια.

Οι οπαδοί τής θεωρίας τής χοληστερίνης, μάς συμβουλεύουν να μην τρώμε κρόκους αυγών, βούτυρο και γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά, διότι, όπως ισχυρίζονται, θα αυξηθούν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα μας, με συνέπεια να προκληθεί αθηροσκλήρωση στις αρτηρίες μας. Αυτό όμως, δεν είναι αλήθεια. Οι κρόκοι των αυγών, το βούτυρο και τα γαλακτοκομικά με όλα τους τα λιπαρά δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη στο αίμα μας και δεν μπλοκάρουν τις αρτηρίες μας. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει, ότι η κατανάλωση των αυγών δεν επηρεάζει τη χοληστερίνη τού αίματος. Ο κρόκος τού αυγού περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που ωφελούν την υγεία μας. Οι κρόκοι των αυγών αποτελούν την καλύτερη πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, καροτενοειδών, που μας προστατεύουν από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία είναι η πιο συχνή αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης στον δυτικό κόσμο. Μπορείτε να διανοηθείτε πόσες περιπτώσεις εκφύλισης τής ωχράς κηλίδας θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, αν οι κρόκοι των αυγών δεν είχαν θεωρηθεί διατροφικός εχθρός για τόσο καιρό; Κι όμως, πολλοί αποφεύγουν τους κρόκους των αυγών, λόγω τής χοληστερίνης που περιέχουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται, ότι οι κρόκοι των αυγών είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές.

Δεν βγαίνουν βέβαια κερδισμένες μόνο οι εταιρείες τροφίμων, αλλά και οι φαρμακευτικές εταιρείες. Αφού πιστεύετε, ότι το να έχετε υψηλή χοληστερίνη στο αίμα σας είναι κάτι κακό, οι φαρμακευτικές εταιρείες σάς προσφέρουν τη λύση, τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης, από τις πωλήσεις των οποίων κερδίζουν εκατομμύρια. Οι φαρμακευτικές εταιρείες θέλουν όλοι σχεδόν οι άνθρωποι να λαμβάνουν στατίνες, οι οποίες χορηγούνται πια σε τέτοια έκταση σαν να είναι συμπληρώματα διατροφής.

Έτσι, μπορεί να καταναλώνετε ανθυγιεινές τροφές πλούσιες σε trans λιπαρά οξέα, αρκεί να είναι χαμηλές σε κορεσμένα λίπη και χοληστερίνη.

Γιατί όμως δεν σας έχουν πει ποτέ να κάνετε εξετάσεις για την Lp(a), την C-reactive protein CRP, το ινωδογόνο και την ομοκυστεΐνη, που είναι καλύτερες εξετάσεις για κίνδυνο καρδιοπάθειας;

 

 

Βιβλιογραφία

1. Αριστοτέλης, Περί μακροβιότητος και βραχυβιότητος – http://www.mikrosapoplous.gr/aristotle/mf/peri_makrobiothtos_m.htm

2. Metchnikoff/Mechnikov, The prolongation of life; optimistic studies (Η επιμήκυνση της ζωής – αισιόδοξες σπουδές) – http://www.archive.org/details/prolongationofli00metciala.

3. Γ. Παπαγιαννόπουλος, Νηστειοθεραπεία – http://www.bis.gr/nistbis.gr/nist.

4. Συλλογική εργασία, Αιωνόβιοι του Καυκάσου – http://www.socsci.uci.edu/~cpb/istudies/abkhazia/people.html

5. Κ. Βολίκας, Ανθρώπινη μακροβιότητα – http://helios-eie.ekt.gr/EIE/bitstream/10442/505/10/M01.036.0.pdf

6. Ά. Πουλιανός, Η διαδικασία τής ανθρωποποίησης – http://afovia.blogspot.com/2008/11/blog-post_1115.html

7. Raymond C. Kelly, Warless Societies and the Origin of War (Οι απόλεμες κοινωνίες και η έναρξη των πολέμων)- http://www.press.umich.edu/titleDetailDesc.do?id=11589. Περίληψη στα ελληνικά: http://klimatika.blogspot.com/2007/07/9998.html.
8. J. deMeo, Η Προέλευση και η Eξάπλωση της Πατριαρχίας στη Σαχαρασία από το 4000 π.Χ.: Ευρήματα Σχετικά με ένα Παγκόσμιο Γεωγραφικό Πρότυπο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς, Συνδεμένης με το Κλίμα – http://www.orgonelab.org/saharasia_gr.htm.

9. Ν. Πουλιανός και Δ. Ελευθερίου, Στους παγετούς τής “υπερθέρμανσης” – http://aee.gr/hellenic/1%20overpopulation/overpopulation%20gr.htm.

και: Με υπερπληθυσμό δεν μπορεί να επέλθει η διεθνής συμφιλίωση και συνεργασία ενόψει οποιωνδήποτε κλιματικών αλλαγών. Προτείνεται ειρηνικός ελέγχος των γεννήσεων με ανάλογη εκπαιδευτική πολιτική, και αυτάρκεια τροφίμων με αποκέντρωση σε χωριά αλληλοβοήθειας – http://aee.gr/hellenic/1%20overpopulation/overpopulation%20gr.htm.

10. http://www.aee.gr/hellenic/3aee/anthropos/original_contibut/youra_gr.html.

11. http://www.westonaprice.org/food-features/1896-plants-bite-back.htmlhttp://www.arltma.com/AddictionDoc.htm

12. Συλλογική εργασία:

Sleep quality of centenarians: cognitive and survival implications. –

The results of our study confirm, in centenarians as in the elderly, the existence of a positive correlation between sleep quality, survival and successful aging.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17317480

13. Centenarians Can’t Be Wrong: Healthy Sleep is the Key to Longevity –

http://www.insidershealth.com/newsletter_article/centenarians_can_t_be_wrong_healthy_sleep_is_the_key_to_longevity/4108

3 σχόλια

  1. Ο εθισμός στην αφύσικη για το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, καθημερινή υπερκατανάλωση φλεγμονοποιών τροφών με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο (δημητριακά-όσπρια-πατάτες-παστεριωμένα γαλακτοκομικά), ΕΞΑΝΤΛΕΙ τα επινεφρίδια και σταδιακά ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τον οργανισμό, με το να του προκαλεί υπερινσουλιναιμική μεταβολική ανισορροπία με: κοιλιακή παχυσαρκία, αυξημένη πίεση αίματος, νεανική μυωπία, ακμή, επιθηλιακα καρκινώματα, πρόωρη εμμηναρχή, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, φαλάκρα κοκ…
    Cereal peptides interact with the immune system to elicit a variety of autoimmune-related diseases.
    Endocrine shifts alter cellular proliferation and growth in a variety of tissues, the clinical course of which may promote acne, early menarche, certain epithelial cell carcinomas, increased stature, myopia, cutaneous papillomas (skin tags), acanthosis nigricans, polycystic ovary syndrome and male vertex balding.
    Consequently, these illnesses and conditions may, in part, have hyperinsulinemia at their root cause and therefore should be classified among the diseases of metabolic Syndrome X.
    http://www.direct-ms.org/pdf/EvolutionPaleolithic/Hyperinsulinemia.pdf
    http://www.direct-ms.org/pdf/EvolutionPaleolithic/Cereal%20Sword.pdf
    http://www.thepaleodiet.com/articles/myopia-loren-cordain.pdf

  2. atherosclerosis is a disease only of herbivores – αθηροσκλήρυνση παθαίνουν μόνο τα φυτοφάγα:
    (The American Journal of Cardiology, 1990, vol. 66,896).

  3. Όταν ως και τα ‘φυτοφάγα’ ζώα θηλάζουν γάλα και τρώνε τα ζωύφια που βρίσκουν βόσκωντας,
    μισάνθρωποι σπορομανείς (βλ. Χίτλερ, Μάνσον) στερούν μέχρι ΘΑΝΑΤΟΥ το γάλα από τα μωρά τους…:
    ΑΛΛΟ ΕΝΑ ζευγάρι χορτοφάγων δικάζεται για το θάνατο από αθρεψία-μαρασμό τής 11 μηνών κόρης τους…
    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231101703.
    Και άλλα 3 ανισόροπα ζευγάρια πριν:
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article1769384.ece http://www.nytimes.com/2003/04/05/nyregion/couple-guilty-of-assault-in-vegan-case.html
    http://www.cnn.com/2005/LAW/11/08/child.starved/index.html .


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

    Μαζί με 2 ακόμα followers

  • http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw
    Οι παγετώδεις περίοδοι ξεκινάνε ως εξής:
    παράλληλα με αύξηση των σεισμών, μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις αυξάνουν νεφοκάλυψη-χιονοπτώσεις-χιονοκάλυψη, αυξάνεται η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός, η θερμοκρασία πέφτει κι άλλο, ενώ επεκτείνεται η παγοκάλυψη...
    Η καπνιά γνωρίζουμε ότι λιώνει τον πάγο, οπότε μπορεί να δοκιμαστεί στην Ανταρκτική και άλλους παγετώνες, ώστε να μειώσει τις επιφάνειες που αντανακλούν το ηλιακό φως και έτσι οδηγούν σε παγετώδεις περιόδους, ύστερα από μεγάλη χιονοκάλυψη που ακολουθεί μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις.
    Δεν είναι άραγε προτιμότερο να προσπαθήσουμε να πείσουμε για τη σταδιακή απομάκρυνση από παραλιακές περιοχές (αν πετύχουν οι δοκιμές και αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά η στάθμη της θάλασσας), παρά να ξεκινήσει παγκόσμιος κανιβαλισμός άμα ξεσπάσει απότομα νέα παγετώδης;;;

  • ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ είναι οι ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ!

  • ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ σε κάθε γειτονιά για να αντιμετωπίσουμε κάθε εγωμανή

    ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ για ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ οικισμών!

  • ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ με τους Θρακιώτες και τους Κύπριους, στους θρασύδειλους οθωμανούς γενίτσαρους!
  • Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΗΕ, 10 Δεκ. 1948 Άρθρο 19: Καθένας έχει το δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ τής ΓΝΩΜΗΣ και της ΕΚΦΡΑΣΗΣ, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλον τον κόσμο.

  • Πώς ακριβώς οι κατασυκοφαντημένοι ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ Δημοκρατικοί έκαναν τα θαύματα του Χρυσού Αιώνα

  • Εύδαιμον το ελεύθερον και ελεύθερον το εύψυχον: ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ είναι οι ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ!

  • ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ τους αυτο-καταστροφικούς "εκλεκτούς" που εκβιάζουν για εθιστικά, πομπηιακά ξενύχτια. - Για να ξυπνάμε ευδιάθετοι νωρίς, καλός ύπνος από νωρίς (ως 8 χρονών ως στις 8μμ, ως 19 στις 9μμ και ως τα 110 ως τις 10μμ), με ελαφρύ στομάχι, σε σκοτάδι ή με μάσκα ύπνου ή πολύ μικρό κόκκινο φωτάκι

  • Τον υπερπληθυσμό στους υπηκόους τους και τις γενοκτονίες των υπολοίπων τα προκαλούν οι εγωμανείς, και κινδυνεύουμε όλοι. ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ γεννήσεων (όπως κάνουν πάντα οι φιλειρηνικοί λαοί) και ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στις επιθετκές χώρες!
  • Άμα έρθει ηφαιστειακός χειμώνας, τι θα φάνε τα παιδιά; Ξεφωνίστε τους εγωμανείς πολιτικάντηδες και τους οικοφασίστες γενιτσάρους τους

    http://www.youtube.com/watch?v=kiuUzXwo0oI Να θυμίζουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ στους κάθε φορά κυβερνώντες 3 πράγματα: 1ο ότι διοικούν ανθρώπους, 2ο ότι πρέπει να διοικούν σύμφωνα με κοινά αποδεκτούς, συμφιλιωτικούς νόμους και 3ο ότι ΔΕ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ. Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: ότι μεν πρώτον ανθρώπων άρχει, δεύτερον δε κατά νόμους άρχει, τρίτον δε ότι ούκ αεί άρχει.