Αρχάνθρωποι ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΕΣ !

Μια επίσκεψη στο Σπήλαιο των Ειρηνικών Αρχανθρώπων στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Γης, όπως γράφουν πολλοί από τα εκατομμύρια επισκέπτες του, αποτελεί μάθημα αλληλοβοήθειας (φρόντιζαν τον ηλικιωμένο Αρχάνθρωπο, συντηρούσαν φωτιά, ΔΕΝ είχαν εγωιστική μανία υπερπληθυσμού, μεγάλωναν ΘΑΡΡΑΛΕΑ παιδιά) και υπενθύμιση για τα αναγκαία αποθέματα, ώστε να αντιμετωπίσουμε ανάλογες καταστάσεις, λ.χ. σε ενδεχόμενο ξαφνικό πολυετή ηφαιστειακό χειμώνα.

Το ανθελληνικό κράτος λυσσά ξανά για να πάψει να διαδίδεται η αναγκαία ενόψει ηφαιστειακών χειμώνων ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ των Αρχανθρώπων, όπως την ανέδειξε διεθνώς ο ανθρωπολόγος δρ Άρης Πουλιανός.

O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ που ΤΡΕΜΟΥΝ τους Έλληνες συνεχιστές τής ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ των Αρχανθρώπων:

Eνώ η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ αναστάτωση του μάγματος αυξάνει σεισμούς-ηφαιστειακές εκρήξεις-νεφοκάλυψη, και (ενόψει αναγγελθέντα από δεκάδες αλτρουϊστές επιστήμονες ηφαιστειακού χειμώνα) είναι επιτακτική ανάγκη η παγκόσμια προετοιμασία με την ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ των Αρχανθρώπων, όπως την ανέδειξε διεθνώς ο ανθρωπολόγος δρ Άρης Πουλιανός (συνιδρυτής Πανεπ. Πατρών-Ευρ. Ένωσης Ανθρωπολογίας, αντιπρόεδρος στο Παγκ. Συνέδριο Ανθρωπολογίας στο Τόκιο και πρόεδρος στο Πανευρ. Συνέδριο Ανθρωπολογίας στο Ανθρωπολογικό Μουσείο Πετράλωνων Χαλκιδικής, που έφτιαξε ο ίδιος), με βάση τις 45χρονες μελέτες του στο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής και όλη τη Γη,

το ανθελληνικό κράτος με φωτογραφική διάταξη προσπαθεί να το καταστρέψει, με παράδοση του Σπηλαίου των Αρχανθρώπων σε οπαδούς του, όπως έκαναν με τον ίδιο τρόπο τις ανεπανόρθωτες ζημιές στα σπήλαια Αλιστράτης και Διρού…

Αίτηση αναστολής υπέβαλε 21-3-2011 ο νομικός σύμβουλος της ΑΕΕ Β. Ελλάδας κ. Ν. Τρίπλης, αλλά τα κρατικά όργανα βιάστηκαν να εφαρμόσουν 4-4-2011 την 88/2011 απόφαση του ΣτΕ…

Εννεασέλιδη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αναστολής σχετικά με την 88/2011 απόφαση του ΣτΕ υποβλήθηκε 21-3-2011 ενώπιον του Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Στα ασφαλιστικά αυτά αναφέρονται βασικά τα εξής σημεία:

A) Η αναρμοδιότητα του ΣτΕ για το επίμαχο ζήτημα. Β) Το γεγονός ότι δεν είχε δικαίωμα πρωτοκόλλου αποβολής το ΥΠΠΟΤ, αλλά η ιδιοκτήτης ΕΤΑ και Γ) Η ύπαρξη χρέους προς την ΑΕΕ, βεβαιωμένου με τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις, που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Παρότι η εξέταση της αναστολής ορίστηκε για τις 15-4-2011, τα κρατικά όργανα δεν είχαν την υπομονή να εκδικαστεί η υπόθεση, και 4-4-2011 με την παρουσία αστυνομικής δύναμης προχώρησαν στην παραλαβή του όλου χώρου, χωρίς καταγραφή των χιλιάδων ευρημάτων ή της υφιστάμενης κατάστασης έγκοιλου και κτιριακών εγκαταστάσεων. Έπεται συνέχεια…

http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/11/110401/court%20appeal%20april%202011.htm

Μίκης Θεοδωράκης: ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!

ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ

Σε αμέτρητα ευρήματα ανασκαφών, όπως και σε εκατοντάδες χιλιάδες φιγούρες σε βραχογραφίες ως τις σχετικά πολύ πρόσφατες, ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ / ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ !

«Οι πόλεμοι [δηλ. οι οργανωμένες επιθέσεις ορισμένων θολωμένων λόγω συσσώρευσης εντάσεων μετά την εμφάνιση του ανεξέλεγκτου υπερπληθυσμού, στμ] άρχισαν πριν από 10.000 χρόνια [και κλιμακώθηκαν πριν από 4.000 χρόνια μετά την ερημοποίηση της Σαχαρασίας και την αδυναμία προσαρμογής των εκεί υπερπληθυσμών].

Το δήθεν «εφιαλτικό παρελθόν», όπου ο Χομπς θεωρούσε ότι οι άνθρωποι ζούσαν με συνεχή φόβο ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ. Οι αφοβικές, μη ιεραρχικές [αντιαυταρχικές] κοινωνίες δείχνουν μια έντονη τάση για επίλυση των συγκρούσεων.

Δίνουν μεγάλη έμφαση στην εγκαθίδρυση συνεργατικής, κοινοτικής ηθικής, γενναιοδωρίας και καλής θέλησης. Γίνονται συνεχείς προσπάθειες για τη διατήρηση σχέσεων «θετικής» ειρήνης [όχι απλά μεσοδιαστημάτων σε εχθροπραξίες] με τις γειτονικές ομάδες και με συνδυασμό επαρκούς ξεκούρασης, γάμων και συγγενικών σχέσεων, υιοθεσιών, επισκέψεων, ανταλλαγής δώρων και γιορτινών συναντήσεων με τραγούδια και χορούς. Έτσι προκύπτουν ειρηνοποιοί θεσμοί. Η πρωταρχική προδιάθεση των ανθρώπων για ειρήνη προμηνύει το μέλλον μας».

Απόλεμες κοινωνίες και η αρχή τού πολέμου, Πανεπιστήμιο Μίτσιγκαν, Warless societies and the origin of war.

Raymond Kelly, Prof. at the University of Michigan, http://www.press.umich.edu/titleDetailDesc.do?id=11589

Ενώ τα ανασκαφικά ευρήματα διεθνώς δείχνουν ότι επί εκατομμύρια χρόνια τα ανθρώπινα εργαλεία παρέμεναν πολύ απλά, η στρωματογραφία του Σπηλαίου των ειρηνικών Αρχανθρώπων στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, δείχνει ότι με την είσοδο των ανθρώπων στο σπήλαιο λόγω παγκόσμιας ψύξης, το νέο, ασφαλέστερο περιβάλλον και ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος συνέβαλε σε τεχνολογικά άλματα, χάρη στην αλληλοβοήθεια και τη συνεχή ενθάρρυνση για αφοβία που διακρίνει τους φυσιολογικούς ανθρώπους.

Οι Πρώτοι άνθρωποι εμφανίστηκαν πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια, ανακοινώθηκε στο φετινό 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών, από τον δρα Ανθρωπολογίας Άρη Πουλιανό (η ανακοίνωση και τα ευρήματα: εδώ). Εκεί παρουσίασε ευρήματά τους: κνήμη και εργαλεία ατόμων που παρουσιάστηκαν το 1997, και ο απολιθωμένος σκελετός κοριτσιού 14 ετών, της «Δάφνης», που βρέθηκε το 2008 στις ανασκαφές τού όρους Κάλαυρος (βλ. επόμενο βίντεο), κοντά στο περίφημο Σπήλαιο των Αρχανθρώπων στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, όπου ήδη έχουν βρεθεί οστά 3 …δισέγγονών της!

Στο μεταξύ έχουν ήδη βρεθεί και οι ενδιάμεσοι “κρίκοι” σε άλλα σημεία στην Ελλάδα, όπως στην Πτολεμαΐδα και την Ικαρία.

Η εμφάνιση των πρώτων ανθρώπων στη Χαλκιδική έχει ήδη εξηγηθεί από το γεγονός τής μεγάλης ηφαιστειακής έκρηξης που έδωσε η τάφρος τού σημερινού Β. Αιγαίου 17.000.000 χρόνια πριν, η οποία αφάνισε τα τροπικά δέντρα τής περιοχής, στα οποία ζούσαν, μεταξύ άλλων, οι κατά 65% όρθιοι Ελλαδοπίθηκοι, οστά των οποίων έχουν βρεθεί ήδη από το 1974. Η ανακοίνωση στα αγγλικά: εδώ, ενώ τα ευρήματα φαίνονται εδώ:

Από τότε το είδος αυτό επέζησε χάρη σε μεταλλάξεις που το βοήθησαν να σταθεί εντελώς όρθιο στο έδαφος 4 εκ. χρόνια αργότερα, δηλ. πριν από 13 εκ. χρόνια το έκαναν ΟΡΘΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ με ΘΑΡΡΟΣ, αλληλοβοήθεια, ελεύθερα χέρια για κράτημα λίθων και ξύλων για την άμυνά του και για την αναζήτηση τροφής, και με τη διατήρηση της φωτιάς αργότερα, με την οποία αντιμετώπισε τις παγετώδεις περιόδους.


Πολλοί εθισμένοι από άτυχη, ταραγμένη εμβρυοσύνη, στην επιθετικότητα, για να δικαιολογήσουν τη μανία («μήνιν» = μανία, αιτία των πολέμων – Όμηρος, Α1) τους, επικαλούνται τους κυνηγούς προγόνους μας, αποσιωπώντας ότι καλύτεροι κυνηγοί είναι οι ήρεμοι, που νοιάζονται για την αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον, χωρίς υπερπληθυσμό, και όχι οι σπασμωδικοί επιθετικοί, που από την ανικανοτητά τους στρέφονται στις αρπαγές, τον εκβιασμό για υπερπληθυσμό υπηκόων και γενοκτονιών των ανυπότακτων …

Ο Kelly έκανε μια συγκριτική μελέτη 25 θηρευτικών (δηλ. χωρίς σκύλους/κύνες-κυνηγετικών) και τροφοσυλλεκτικών κοινωνιών από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 186 κοινωνιών από όλη τη Γη. Παρουσιασμένο στο βιβλίο του «Απόλεμες κοινωνίες και η έναρξη του πολέμου» (Warless societies and the origin of war – 2000), το κρίσιμο χαρακτηριστικό γνώρισμα που χωρίζει τις απόλεμες κοινωνίες από τις πολεμομανείς ορδές, είναι ότι η ενδεχόμενη, σποραδική βία δεν οδηγεί τους φιλειρηνικούς τελικά σε πόλεμο, καθώς η ομάδα έχει πολλούς τρόπους ώστε να την εκτονώσει: παρέμβαση ψυχραιμότερων, αστεία, συχνά δώρα και γιορτές.

Παράδειγμα διαφορετικής συμπεριφοράς: έστω ότι η αδελφή κάποιου σκοτώνεται από ένα μέλος μιας γειτονικής ομάδας. Για μια απόλεμη φυλή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τιμωρηθεί η αδελφή λ.χ του παραβάτη, δεδομένου ότι δεν διαδραμάτισε κανέναν ρόλο στην ανθρωποκτονία. Αλλά σε μια πολεμομανή ορδή, ολόκληρη η άλλη ομάδα θεωρείται υπεύθυνη, ακόμα και αν ο φόνος ήταν ακούσιος, και επιτίθενται για να σκοτώσουν όποια μέλη της μπορέσουν (οφθαλμόν αντί οφθαλμού, ώσπου να τυφλωθούν όλοι…).

Στις κοινωνίες χωρίς εκτεταμένο εθισμό στην επιθετικότητα και το μίσος, κάποιος, όπως η αδελφή του δολοφόνου, μπορεί να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής και να πάει στον καταυλισμό του θύματος χωρίς κίνδυνο να σκοτωθεί.

Στην ομιλία του με την ευκαιρία της αναγόρευσής του ως ακαδημαϊκού (http://www.unl.edu/rhames/courses/war/kelly.pdf), ο Kelly συνδύασε τα ανθρωπολογικά και αρχαιολογικά στοιχεία για να επισημάνει την εξέλιξη της βίας, και πρότεινε ότι οι διομαδικές συγκρούσεις, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπήρξαν στους άμεσους προγόνους μας, είχαν σταματήσει τουλάχιστον 1.000.000 χρόνια πριν (ένα από τα παρακάτω ευρήματα έχει βρεθεί σε ανασκαφές στην Ελλάδα). Να γιατί:

Ακόμα και αν οι πρώτες ομάδες ανθρωποειδών ενδέχεται να συμμετείχαν σε επεισόδια εδαφικών συγκρούσεων σαν τους σύγχρονους χιμπατζήδες (οι μπονόμπο, ωστόσο, είναι ειρηνικοί !), η εφεύρεση από τους όρθιους αρχανθρώπους της ρίψης ακοντίων και της ανάπτυξης της τακτικής κυνηγιού με ενέδρα, άλλαξε τη φύση αυτών των διαφωνιών. «Το μέγεθος ομάδας δεν θα μπορούσε πλέον να εγγυηθεί τη νίκη», λέει ο Kelly. «Η ισορροπία δυνάμεων εξαρτιόταν τώρα από το ποια ομάδα πρώτη την ανίχνευσε άλλη». Κατά συνέπεια, οι γειτονικές κοινότητες διαπίστωσαν ότι η αποφυγή συγκρούσεων και η συνεργασία ήταν προτιμότερες ! Αυτές οι στρατηγικές διευκόλυναν τη μετανάστευση ως τρόπο να αποφεύγεται ο ανταγωνισμός για την τροφή και προώθησαν τις θετικές και ειρηνικές κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των γειτονικών ομάδων, όπως το κοινό κυνήγι, τις εμπορικές συναλλαγές και την ερωτοτροπία.

Καθόλου «σκοτεινός», λοιπόν, ο Ηράκλειτος˙ μάλλον πολύ διαφωτιστικός, γι΄αυτό λογοκριμένος:

«πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστι, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους», και σε απόδοση ταιριαστή στα σημερινά: «(ο εθισμός στο φόβο και τον εκφοβισμό=πτοείν, από το οποίο ξεκινά –όπως εννοούσαν αρχικά, ο επιθετικός πτόλεμος>) πόλεμος είναι η αιτία και ο κυρίαρχος των παρακάτω: άλλους έκανε να παριστάνουν τους θεούς, άλλους ανέδειξε ανθρώπινους, άλλους έκανε υποτακτικούς, άλλους άφοβους».


To prevent self-destructive aggression addiction of roman duels-arenas. Για πρόληψη της αυτο-καταστροφικής εξάρτησης στην επιθετικότητα των ρωμαϊκών μονομαχιών-αρένων.
Εκπαιδεύστε τα παιδιά στην υπαίθρια ζωή
και τη συμφιλιωτική Αυτάρκεια !

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α.Ε.Ε.)

Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας (τουλάχιστον 99,98%), όπως προκύπτει από τις σπηλαιογραφίες και τα λοιπά παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα (λ.χ. Πετράλωνα-www.aee.gr, Αλταμίρα, Λασκό, Φράγχθι, Γιούρα), ΗΤΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ, πριν αρχίσουν οι πόλεμοι πριν από 10.000 χρόνια, όπου εμφανιζόταν για καιρό υπερπληθυσμός και εθισμός σε εντάσεις (Ρέιμοντ Κέλι / Raymond Kelly, Warless societies and the origin of war – Οι απόλεμες κοινωνίες και η αρχή των πολέμων – , MECHANISMS OF ADDICTION, By Dr. Paul C. Eck and Dr. Larry Wilson – www.arltma.com/AddictionDoc.htm).

Αυτή η εκατομμυρίων ετών ειρήνη, που ορισμένοι θέλουν να απαγορευτεί η διδασκαλία της παντού, βοήθησε στην ανάπτυξη θαυμάσιων συλλογικών πολιτισμών αλληλοβοήθειας, με προσαρμογή στο περιβάλλον. Oρισμένοι μάλιστα απαράλλαχτοι συνεχίζουν να θυμίζουν, μαζί με τις παραδόσεις όσων από τους υπόλοιπους παρέμειναν φιλειρηνικοί , ότι στις σημερινές δύσκολες εποχές όπου οι εθισμένοι στην επιθετικότητα απειλούν την ίδια τη ζωή στον πλανήτη, η ανθρωπότητα προλαβαίνει να συνέλθει και να αντιμετωπίσει τους θανάσιμους κινδύνους, με πρωτοβουλία όλων των αλτρουϊστών χρησιμοποιώντας επίμονα και διαδίδοντας, ενόψει μάλιστα απότομων κλιματικών αλλαγών, θεραπευτικά τις προαιώνιες πανανθρώπινες αρετές: τη συζήτηση, τη συνεργασία, τη διαφάνεια, την επαρκή ξεκούραση, τις συλλογικές αποφάσεις, τον ελεύθερο χρόνο, το γλέντι, την αφοβία, την αυταπάρνηση!

Ο δρ Άρης Πουλιανός και η Α.Ε.Ε. με τις ανασκαφές που πραγματοποίησαν στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής κατά τις τελευταία 40 χρόνια, έδειξαν ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό σπήλαιο, αφού το 1960 βρέθηκε σ΄αυτό το 700.000 ετών απολιθωμένο κρανίο του Αρχανθρώπου. Επιπλέον το σπήλαιο είναι καταστόλιστο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, που θαυμάζουν οι επισκέπτες.

Ο Πετραλώνειος πολιτισμός των ειρηνικών Αρχανθρώπων, όπως προκύπτει από την έρευνα και τις ανακοινώσεις σε δεκάδες διεθνή συνέδρια και βιβλία, ήταν βασισμένος στην αλληλοβοήθεια. Αυτή η αρχή χαρακτηρίζει πάντα την ΑΕΕ και το έργο της. Σήμερα μάλιστα, που ένα νέο μέτωπο σκοταδιστών κατά της διδασκαλίας της ιστορίας της ανθρωπότητας, τη σταματά όπου μπορεί, πρέπει με διεθνείς συνεργασίες να σταματήσει αυτή η επιθετικότητα, επικίνδυνη όσο κι αιματηρή για τις παρούσες και τις επόμενες γενιές, για τις οποίες αδιαφορούν οι εθισμένοι στο μίσος.

Οι ανασκαφές και η μελέτη του παλαιοανθρωπολογικού υλικού υλοποιούνται με τη συνεργασία έμπειρων επιστημόνων από πολλές χώρες, όπως οι Budil I., Horacek I., Ikeya M., Kretzoi M., Kurten B., Λυριτζής Γ., Murrill R.I. Η ΑΕΕ επίσης κατά την αξιοποίηση του μοναδικού αυτού σπηλαίου, και παρά τις κατά καιρούς αντιξοότητες, φροντίζει τόσο για την προστασία του όσο και για εκείνη των ευρημάτων. Έτσι έχει προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας, ενώ αρκετά μέλη της εξακολουθούν να εργάζονται εθελοντικά και να συνεισφέρουν ανιδιοτελώς οικονομικά, ειδικά ο δρ Άρης Πουλιανός, όπως έχουν παραδεχθεί και πολλοί δημόσιοι έλεγχοι.

Ενέργειες σχετικές με την κοινωφελή αξιοποίηση του σπηλαίου Πετραλώνων :

1. Η τεχνητή σήραγγα που διανοίχθηκε για την είσοδο των επισκεπτών δεν καλύφθηκε με τσιμέντο, οπότε και χαμηλότερο ήταν το κόστος και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος μικρότερη.

2. Οι τουριστικοί διάδρομοι είναι λυόμενοι και κατασκευάστηκαν ώστε να προσαρμοστούν στο μονοπάτι του σπηλαίου και όχι το αντίστροφο. Κατασκευάστηκαν κομμάτι-κομμάτι, με αντιολισθητική επιφάνεια και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στις βάσεις τους κατά μήκος της διαδρομής.

3. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες καθαρίζονται με ασφαλή τρόπο από παρασιτικούς μικροοργανισμούς 1-2 φορές το χρόνο.

4. Σύστημα ασφάλειας καλύπτει την περιοχή όλο το 24ωρο.

5. Η ΑΕΕ έχει προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος των απαραίτητων εξόδων για την κατασκευή μεταξύ 1977-1982, του μοναδικού ανοικτού 365 μέρες το χρόνο Ανθρωπολογικού Μουσείου.

6. Σε 400 προθήκες εκτίθενται περισσότερα από 2000 ευρήματα.

Η ΑΕΕ επίσης:

7. Κατασκεύασε ανοιχτό θέατρο, όπου κάθε καλοκαίρι διεξάγεται φεστιβάλ.

8. Οργάνωσε εκεί επιτυχώς το 3ο Πανευρωπαϊκό και το 1ο Πανελλήνιο Συνέδρια Ανθρωπολογίας.

9. Διαθέτει στον δίγλωσσο ιστοχώρο της στο Διαδίκτυο (http://www.aee.gr) πολλές πληροφορίες -450 σελίδες – για τους ερευνητές.

10. Έχει εκδώσει το σχετικό βιβλίο του δρα Άρη Πουλιανού «Το Σπήλαιο του Αρχανθρώπου» σε 4 γλώσσες.

11. Προωθεί την αντίστοιχη επιστημονική μελέτη για την Παλαιολιθική Εποχή στην Ελλάδα.

12. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στα εκατομμύρια των επισκεπτών από όλη τη Γη,

συγκαταλέγονται εξέχοντες επιστήμονες και αρχηγοί κρατών.

Στο περίφημο σπήλαιο των Αρχανθρώπων στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, η ζωή των ανθρώπων για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια κατά τις εποχές των Παγετώνων, τους οδήγησε να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο την ειρηνική συνεργασία, η οποία εμπνέει όλους τους φιλειρηνικούς συνανθρώπους μας σήμερα !


BENEFICIAL MODEL DEVELOPMENT OF THE PEACEABLE ARCHANTHROPUSES PETRALONA CAVE
BY THE ANTHROPOLOGICAL ASSOCIATION OF GREECE ( A A G )

ABSTRACT

The scientific foundation Anthropological Association of Greece for more than 30 years has been conducting the development of the Petralona Cave, in a way to protect both the cave itself as well as the excavating data. There, the life of the humans for hundreds of thousands of years during the Ice ages, made them promote even more the cooperation, which inspires, during this guided exhaustion epidemic era we live (MECHANISMS OF ADDICTION, By Dr. Paul C. Eck and Dr. Larry Wilson – http://www.arltma.com/AddictionDoc.htm , Raymond Kelly, Warless societies and the origin of war), all peaceable people today!

FULL TEXT

Dr Aris Poulianos’ and AAG’s excavations during the last four decades proved that Petralona cave in Chalkidiki (Ellas / Greece), is a most important prehistoric cave in Europe, since the 0,7 m.y.a skull of Archanthropus was found there in 1960. In its Petralona culture, human cooperation, at least in cave life, and the respect of the wiser elders were of primary imprortance. The same principles always characterise AAG and its work.

Excavations and studies of palaeoanthropological material proceed in collaboration with an international team of experienced specialists, such as Budil I., Horacek I., Ikeya M., Kretzoi M., Kurten B., Liritzis Y., Murrill R.I. The same Association conducted also the development of the cave, in a way to protect both the cave itself as well as the excavating data. This offered dozens of jobs, while the members of AAG are still working voluntarily, having much contributed economically too, especially Dr Poulianos.

A certain number of measures were taken and are still supported:

1. The tourist corridors were constructed piece by piece with an anti-slip surface cover, and afterwards were put on their bases along the visitors path inside, in order to permit any displacement needed. The corridors were adapted to the cave path and not the opposite.

2. The tunnel opened in the rock was not covered with cement, so the cost was lower as was the pollution of the environment.

3. Every winter stalactites and stalagmites are cleaned safely from parasitic micro-organisms.

4. Over and around the cave 3.000 pines were planted. Their roots expand horizontally, and prevent the vertical expansion of evergreen oak’s roots, thus protecting the cave.

5. Because of the lack of sufficient rain during the last three decades in Chalkidiki, a system of artificial raining has been put externally, over the roof of the cave. Its humidity, which is provided in the cave, revives it and protects the stalagmite decoration.

6. A safety and a fire alarm system are covering the whole area.

7. AAG offered the most in expenses and work for the unique daily open Anthropological Museum in Greece to be built outside the cave from 1977 to 1982.

8. 400 show-cases exhibit more than 2000 findings.

9. A 24 hours guard service with personnel and cameras is provided.

AAG also :

1. Has constructed an open air theatre, were each summer a festival is held.

2. Organized successfully in Petralona the 3rd European and the 1st National Congresses of Anthropology, in 1982.

3. Constructed a bilingual website (www.aee.gr), serving the information of any researcher worldwide.

4. Edited the book «The Cave of the Petralonian Archanthropinae», by Dr Aris Poulianos, in four languages, Greek, English, German and Russian.

5. Promotes the scientific development and training on the palaeolithic era in Greece.

6. Is currently erecting three buildings that will shelter labs and research center.

Finally we have to mention that among the more than 2,000,000 eager to learn visitors of the cave from all over the world, who admire it and write about every day, were 3 europpean state presidents.

We will be glad to guide you in the famous Petralona Cave, where the life of the humans for hundreds of thousands of years during the Ice ages, made them develop even more the cooperation, which inspires all peaceable people today!


BIBLIOGRAPHY

Poulianos A. N. (1982a) – The Cave of the Petralonian Archanthropinae. Athens-Petralona. Library of AAG.

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του ηρωικού έργου τής Ανθρωπολογικής!

Ενώ ξεκίνησε παγκόσμιο ντόμινο ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΩΝ τυράννων, με ΜΑΝΙΑ καταστροφής οι παράσιτοι εγωμανείς, για να μην τους αφοπλίσουμε, λυσσάνε εναντίον κάθε μαρτυρίας και ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ, από τους ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΕΣ Αρχανθρώπους ως τις μέρες μας, τώρα που η αλληλεγγύη είναι απολύτως απαραίτητη για να επιβιώσουμε στις εξαιρετικές αντιξοότητες:

Τα σπήλαια Αλιστράτης και Διρού έχουν υποστεί ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (μεταξύ πολλών άλλων, στο πρώτο έφτιαξαν ΑΧΡΗΣΤΟ ασανσέρ που έφερε μίζες, στο δεύτερο έφτιαξαν δεύτερη είσοδο που με τα ρεύματα αέρος στεγνώνει την ατμόσφαιρα και κυριολεκτικά το κονιορτοποιεί…) από άπληστους δημάρχους με  ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ στήριξη από τον Ευ. Βενιζέλο και τις κυβερνήσεις που συμμετέχει.

Ο συνιδρυτής τής Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης και πολλαπλά τιμημένος από μεγάλους διεθνείς επιστημονικούς φορείς δρ Άρης Πουλιανός, σύμφωνα και με κρατική ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΗ έκθεση, ξόδεψε, με ελάχιστη συμβολή από το κράτος, την πατρική του περιουσία για να κατασκευάσει προς όφελος της χώρας και της ανθρωπότητας το Ανθρωπολογικό Μουσείο και τα μοναδικά έργα διαρρύθμισης στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής.

Καθοδηγούμενοι, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ με ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ δικαστικές αποφάσεις συκοφάντες γενίτσαροι ανυπομονούν να καταλάβουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ το Σπήλαιο Πετραλώνων, και το ΣτΕ, το οποίο, ενώ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ έργο τής Ανθρωπολογικής, για πρώτη φορά σιγοντάρει ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ διάταξη για την εθνική καταστροφή, αντί να ελέγξει τους πλιατσικολόγους:

Καταγγελία του δρα Άρη Ν. Πουλιανού στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» 28-9-1994, παρουσία της Μάρως Κοντού, σχετικά με τα ευρήματα του σπηλαίου Πετραλώνων που «δωρίστηκαν» σε Γερμανούς από καθηγητές του ΑΠΘ με την πλήρη μέχρι σήμερα συγκάλυψη των «αρμοδίων» του ΥΠΠΟΤ.

Αμέτρητοι αρχαιολογικοί θησαυροί βρίσκονται επί δεκαετίες «κλειδωμένοι» σε υπόγεια πανεπιστημίων και αποθήκες μουσείων, αφού το υπουργείο Πολιτισμού ουδέποτε μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί με το μεγάλο θέμα της αξιοποίησής τους. Μάλιστα, οι κατά καιρούς ιθύνοντες του υπουργείου φρόντισαν να «βαφτίσουν» τα εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα «πανεπιστημιακές συλλογές», για να μας πείθουν ότι με κάποιο τρόπο αξιοποιούνται. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων, το κρανίο που βρέθηκε στο Σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής και που παραμένει χρόνια ολόκληρα στο υπόγειο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ο καθηγητής Άρης Πουλιανός, που ανακάλυψε το κρανίο και που βρίσκεται σε ατέλειωτες δικαστικές διαμάχες με το υπουργείο Πολιτισμού, καταγγέλλει στο newsbomb.gr: «Πήγα στο Αριστοτέλειο πριν από 4 χρόνια που βγήκε πρωτόδικη απόφαση υπέρ μου στο να επιστρέψει ο Αρχάνθρωπος στα Πετράλωνα και αντιμετώπισα εκεί τους καθηγητές, που τόσο εχθρικά μας απωθούσαν: «παραβιάζετε το πανεπιστημιακό άσυλο», μας φώναζαν. Έβριζαν χυδαία και μας έδιωχναν παρότι είχαμε υπέρ μας τη δικαστική απόφαση. Οι τραμπούκοι. Οι αγράμματοι καθηγητάδες. Το αφήνουν να καταστρέφεται και δεν ασχολείται κανείς. Οι αλήτες του πανεπιστημίου».

Έχετε πληροφορίες για την κατάσταση του κρανίου;

«Δεν είναι εκεί κανένας ανθρωπολόγος για να το περιποιηθεί. Το έχουν πριονίσει, έκοψαν κομμάτια μόνο και μόνο για να τα χρονολογήσουν, ενώ μπορούσαν να πάρουν οστά από τα διπλανά ζώα. Γιατί έπρεπε να κόψουν από το κεφάλι του; Τι να πει κανείς; Απογοήτευση σκέτη. Όμως, εγώ τον αγώνα θα τον συνεχίσω. Αν αυτά τα χρήματα τα είχα ξοδέψει για την έρευνα, θα είχα κατεβάσει βουνά!»

Από εκείνη την πρωτόδικη απόφαση, δεν υπάρχει καμία άλλη εξέλιξη όπως εξήγησε ο δικηγόρος της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος, Δημήτρης Τρίπλης και πρόσθεσε: «Αυτό το θέμα κρατά 25 χρόνια και δεν έχει τελεσιδικίσει. Πιστεύω, όμως, ότι το κρανίο πρέπει να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο. Εκεί υπάρχει μουσείο φυλαγμένο με όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας».

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

  Μαζί με 2 ακόμα followers

 • http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw
  Οι παγετώδεις περίοδοι ξεκινάνε ως εξής:
  παράλληλα με αύξηση των σεισμών, μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις αυξάνουν νεφοκάλυψη-χιονοπτώσεις-χιονοκάλυψη, αυξάνεται η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός, η θερμοκρασία πέφτει κι άλλο, ενώ επεκτείνεται η παγοκάλυψη...
  Η καπνιά γνωρίζουμε ότι λιώνει τον πάγο, οπότε μπορεί να δοκιμαστεί στην Ανταρκτική και άλλους παγετώνες, ώστε να μειώσει τις επιφάνειες που αντανακλούν το ηλιακό φως και έτσι οδηγούν σε παγετώδεις περιόδους, ύστερα από μεγάλη χιονοκάλυψη που ακολουθεί μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις.
  Δεν είναι άραγε προτιμότερο να προσπαθήσουμε να πείσουμε για τη σταδιακή απομάκρυνση από παραλιακές περιοχές (αν πετύχουν οι δοκιμές και αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά η στάθμη της θάλασσας), παρά να ξεκινήσει παγκόσμιος κανιβαλισμός άμα ξεσπάσει απότομα νέα παγετώδης;;;

 • ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ είναι οι ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ!

 • ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ σε κάθε γειτονιά για να αντιμετωπίσουμε κάθε εγωμανή

  ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ για ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ οικισμών!

 • ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ με τους Θρακιώτες και τους Κύπριους, στους θρασύδειλους οθωμανούς γενίτσαρους!
 • Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΗΕ, 10 Δεκ. 1948 Άρθρο 19: Καθένας έχει το δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ τής ΓΝΩΜΗΣ και της ΕΚΦΡΑΣΗΣ, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλον τον κόσμο.

 • Πώς ακριβώς οι κατασυκοφαντημένοι ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ Δημοκρατικοί έκαναν τα θαύματα του Χρυσού Αιώνα

 • Εύδαιμον το ελεύθερον και ελεύθερον το εύψυχον: ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ είναι οι ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ!

 • ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ τους αυτο-καταστροφικούς "εκλεκτούς" που εκβιάζουν για εθιστικά, πομπηιακά ξενύχτια. - Για να ξυπνάμε ευδιάθετοι νωρίς, καλός ύπνος από νωρίς (ως 8 χρονών ως στις 8μμ, ως 19 στις 9μμ και ως τα 110 ως τις 10μμ), με ελαφρύ στομάχι, σε σκοτάδι ή με μάσκα ύπνου ή πολύ μικρό κόκκινο φωτάκι

 • Τον υπερπληθυσμό στους υπηκόους τους και τις γενοκτονίες των υπολοίπων τα προκαλούν οι εγωμανείς, και κινδυνεύουμε όλοι. ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ γεννήσεων (όπως κάνουν πάντα οι φιλειρηνικοί λαοί) και ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στις επιθετκές χώρες!
 • Άμα έρθει ηφαιστειακός χειμώνας, τι θα φάνε τα παιδιά; Ξεφωνίστε τους εγωμανείς πολιτικάντηδες και τους οικοφασίστες γενιτσάρους τους

  http://www.youtube.com/watch?v=kiuUzXwo0oI Να θυμίζουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ στους κάθε φορά κυβερνώντες 3 πράγματα: 1ο ότι διοικούν ανθρώπους, 2ο ότι πρέπει να διοικούν σύμφωνα με κοινά αποδεκτούς, συμφιλιωτικούς νόμους και 3ο ότι ΔΕ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ. Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: ότι μεν πρώτον ανθρώπων άρχει, δεύτερον δε κατά νόμους άρχει, τρίτον δε ότι ούκ αεί άρχει.